Jordnötssmör- och brownie bullar

Inget går upp mot en hederlig fika med kaffe och kanelbulle men det är alltid roligt att testa på nya fyllningar! Igår gjorde jag en med jordnöt- och browniesmak. Lite svensk klassiker möter USA över det hela. Riktigt goda och saftiga bullar blev det!
 
Ingredienser (bullar):
150 g rumstempererat smör
1 dl vit sirap
5 dl röd mjölk
35 g jäst
2 tsk grovmalen kardemumma
0,5 tsk salt
14 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg till pensling
 
Ingredienser (fyllning):
200 g färskost
1 dl strösocker
2,5 dl jordnötssmör
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
0,5 tsk salt
100 g grovhackade jordnötter
100 g grovhackad mörk choklad
 
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ihop rumstempererat smör, socker, salt och kardemumma.
  3. Värm upp mjölken till 37 grader. Tillsätt jästen till mjölken och låt den lösas upp.
  4. Häll mjölken över smörblandningen och rör medan du tillsätter lite mjöl i taget.
  5. Knåda degen i 5-10 minuter i maskin, några minuter extra för hand.
  6. Jäs degen i 45 minuter under bakduk.
  7. Vispa alla ingredienser till fyllningen tills allt blandat sig väl.
  8. Ta fram degen och dela den i två bitar. Kavla dem till platta rektanglar med måtten ca 40×50 cm. Bred fyllningen över plattorna och sprinkla hackade jordnötter och mörk choklad över.
  9. Vik varje platta med ett treslag från långsidan så man nu får en deg med tre lager.
  10. Skär degen i ca 2 cm breda längder. skär ett snitt i längderna så man får bitar som ser ut som byxor. Tvinna längderna runt varandra och knyt den till en knut. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  11. Låt jäsa 20 minuter under bakduk.
  12. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i ca 10 minuter.
 
 
 
 


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
S'mores kladdkaka
Finalist i svenska matbloggspriset folkets val
Banan- och karamellgalette
#1 - Felicia

Ser riktigt goda ut!

#2 - Felicia

dör vad gott

Powered by Jasper Roberts - Blog