After Eight Brownies

Häromdagen var vi på besök hos några vänner och då passade jag på att baka dessa underbart kladdiga och uppfriskande After Eight brownies till fikat. Det är så svårt att bara ta en bit av de här! Jag dekorerade mina med mynta och färska bär och serverade med en kula vaniljglass. Perfekt sommarfika! Jag bakade min i en form som är 20x15 cm, vilket ger ca 8 generösa bitar.
 
Om du vill klicka hem varorna till den här mumsiga brownien direkt är det bara att kika in på Mathem.se för att få en färdig inköpslista på allt du behöver!
 
Ingredienser (brownie):
150 g osaltat smör
2.75 dl strösocker
1.5 dl kakao
0.5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
48 g (6 plattor) After Eight choklad
1.75 dl Vetemjöl
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smält After Eight chokladen i micro eller över vattenbad.
3. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
3. Tillsätt strösocker, kakao, After Eight, salt, vaniljsocker och blanda ihop.
4. Vispa ner ett ägg i taget.
5. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.
6. Täck en bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du brer på glasyren
 
Ingredienser (glasyr):
150 g mörk blockchoklad1.25 dl vispgrädde32 g (4 plattor) After Eight Choklad

Gör såhär:
1. Hacka den mörka chokladen grovt och lägg i en värmetålig skål tillsammans med After Eight-choklad.
2. Värm upp grädden och dra bort från plattan precis innan den börjat koka upp och häll den över chokladen.
3. Blanda försiktigt med slickepott eller träslev tills all choklad smält helt.
4. Plasta in skålen och låt den vila i kylskåpet tills den fått en bredbar konsistens och täck sedan din brownie med den.
 
---
 
The other day we were visiting some friends and I took the opportunity to bake these wonderfully fudgy and refreshing After Eight brownies. It's so hard to just take one piece of this! I decorated mine with mint and fresh berries and served with a scoop of vanilla ice cream. A perfect summer brownie! I baked mine in a baking pan that is 20x15 cm, which provides about 8 generous servings.

Ingredients (brownie):
150 g unsalted butter
2.75 dl granulated sugar
1.5 dl cocoa
0.5 tsp salt
1 teaspoon vanilla
2 eggs
48 g (6 plates) After Eight chocolate
1.75 dl flour

Do this:
1. Preheat the oven to 160 degrees.
2. Melt the After Eight chocolate in the microwave or over a water bath.
3. Melt the butter over low heat. Pour into a bowl.
3. Add the powdered sugar, cocoa, After Eight, salt, vanilla sugar and mix together.
4. Whisk one egg at a time.
5. Finally add flour and mix to a smooth batter.
6. Coat a baking pan with parchment paper and pour the batter.
7. Bake in middle of oven for about 25-30 minutes. Let cool completely before spreading the glaze

Ingredients (frosting):
150 g dark chocolate
1.25 dl heavy cream
32 g (4 plates) After Eight chocolate

Do this:
1. Chop the dark chocolate coarsely and place in a heatproof bowl with After Eight chocolate.
2. Heat the cream and remove from the heat just before it starts to boil and pour it over the chocolate.
3. Mix gently with a spatula or wooden spoon until all the chocolate has melted completely.
4. Wrap the bowl and let it rest in the refrigerator until it has achieved a spreadable consistency, and then cover your brownie with it.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
S'mores kladdkaka
Finalist i svenska matbloggspriset folkets val
Banan- och karamellgalette
#1 - rememberthiis.blogg.se

Låter riktigt gott :D

#2 - Veronica Wallgren

Åh Gud vad gott!

#3 - a n n i k a

Mums!

#4 - Christina

Jag är galen i After Eight! Bakade en gång cupcakes med After Eight och de blev såå goda¨.

#5 - Elin

MUMS, detta måste jag verkligen testa!! :)

#6 - Liene Svärd

mm vad gott, mums!

#7 - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG

Ååååå vad gott! :)

#8 - ISA

de där borde jag göra till mina föräldrar, de älskar ju after eight ;)

Powered by Jasper Roberts - Blog