Hälsosam smulpaj

Till dagens vardagsfika blev det denna underbara och hälsosamma smulpaj som är helt fri från gluten, mejeriprodukter, vitt socker och är helt vegansk! Hur underbart? Denna goding har ett underbart krispigt smul och serveras med en klick kokosgrädde.
 
---
 
For today's coffee moment I made these healthy crumble pies which are free from gluten, dairies, white sugar and is completely vegan! How awesome?! This tasty pie has a wonderefully crispy crumble and is served with a dollop of coconut cream.
Grunden till smulpajsdegen är blötlagda kikärtor. Det är verkligen ett perfekt substitut till att göra degar som inte tar över smaken. I min smulpaj hade jag frysta hallon, blåbär och jordgubbar men det går såklart lika bra att ta det du har hemma såsom äpple, päron, björnbär, rabarber. Ja, listan kan göras lång.
 
Det är bara att ha i dina favoriter! Det här receptet räcker till 4 portioner. Hur mycket smuldeg man vill ha är en smaksak. Får du deg över är det bara att lägga det i en plastpåse och frysa in tills du vill baka igen.
 
Ingredienser (hälsosam smulpaj):
30 g (ca 0,5 dl) avrunna blötlagda kikärtor
2 msk jordnötssmör (mandelsmör och sesamsmör går också bra)
2 mjuka dadlar
1 dl kokosflingor
4 dl frysta bär
2 tsk potatismjöl
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Torka kikärtorna torra med hushållspapper och lägg dem sedan i en bunke.
3. Tillsätt jordnötssmör och dadlar. Mixa ihop allt med stavmixer.
4. Ha i kokosflingorna och knåda snabbt ihop till en deg.
5. Fördela bären i fyra portionsformar.
6. Tillsätt 1/2 tsk potatismjöl till varje form och blanda runt.
7. Täck bären i varje form med lite deg som du smular ner.
8. Grädda pajerna i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.
 
---
 
This recipe serves 4 crumble pies.
 
Ingredients (healthy crumble pie):
30 g (about 0.5 dl) drained soaked chickpeas
2 tablespoons of peanut butter (almond butter and sesame butter is also good)
2 soft dates
1 dl coconut flakes
4 dl frozen berries
2 teaspoons potato flour
 
Do this:
1. Preheat the oven to 225 degrees.
2. Wipe the chickpeas dry with paper towels and put them in a bowl.
3. Add the peanut butter and dates. Mix it all together with a hand blender.
4. Have in the coconut flakes and knead quickly into a dough.
5. Divide the berries into four ramekins.
6. Add 1/2 teaspoon potato flour to each ramekin and mix around.
7. Cover the berries in each ramekin with a little dough to crumble down.
8. Bake the pies in the middle of the oven for about 10 minutes or until golden.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
S'mores kladdkaka
Finalist i svenska matbloggspriset folkets val
Banan- och karamellgalette
#1 - Veronica Wallgren

Gott!

#2 - Hedvig Isacson

Först och främst, så fantastisk god den ser ut!! Att använda kikärtor i pajdeg har jag aldrig testat men det låter onekligen spännande. Veganska och glutenfria bakverk är alltid bra att ha ett lager av, jag har vänner som är veganer och glutenintolernater.

Svar: Tack! Ja det är så smidigt och speciellt inbjudande med fika som passar precis alla :)
Camilla

#3 - Daniella 🌙

Hej! När man läser din blogg via bloglovin så försvinner halva inlägget och man måste klicka sej runt. Skulle du kunna ändra så att hela inlägget läses in av RSS? På blogg esse gör man det under "inställningar" och då kan man läsa hela inlägget på bloglovin :)

Svar: Hej! Absolut, fixade det nu :)
Camilla

#5 - Sanna

Kan man använda kikärtor på burk eller måste det vara torkade och blötlagda?

Svar: Nejdå, du kan köpa blötlagda på burk :)
Camilla

#6 - Emma

Men mums veganskt och hälsosamt på samma gång? Ser otroligt gott ut, ska prova detta!

Powered by Jasper Roberts - Blog