Ugnsbakad kycklinggryta med mango chutney

Nu ska jag dela med mig av ett recept som jag åt hemma hos en vän häromdagen. Detta är så gott att jag inte vet vad jag ska ta mig till haha. Min man vill numera att jag gör denna maträtt minst en gång i veckan.
 
Det är en smakrik kycklinggryta med mango chutney och curry som tillagas i ugn. Jag serverar den med bulgur och rostade cashewnötter. Vardagslyx på en tallrik! Det här receptet räcker till ca 6 portioner.

Ingredienser (ugnsbakad kycklinggryta med mango chutney):
900 g kycklingfile
1 purjolök
2 stora morötter
3 msk curry
2 tsk ingefära 
1 msk soya
2 vitlöksklyftor
1.25 dl mango chutney
1 tsk sambal oelek
1 burk kokosmjölk
0.5 msk grönsaksfond
olivolja till stekning
persilja & cashewnötter till garnering
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Strimla kycklingen.
3. Hacka purjolök och vitlök fint.
4. Skala morötterna och skiva i tunna skivor.
5. Stek purjolök och vitlök i olivolja på medelvärme tills de blir mjuka.
6. Ha i kycklingen, soya, ingefära och curry. Kycklingen ska bara få yta, ej bli genomstekt.
7. Lägg kycklingen med lök i en ugnsfast form. Tillsätt mango chutney, grönsaksfond och kokosmjölk. Blanda väl.
8. Tillaga kycklinggrytan i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
9. Garnera med persilja och cashewnötter. Servera med bulgur eller ris.
 


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
S'mores kladdkaka
Finalist i svenska matbloggspriset folkets val
Banan- och karamellgalette
#1 - Semya

Woop woop! Vad roligt <3

Powered by Jasper Roberts - Blog