Cookie dough cupcakes

Jag och @amateurbaking på instagram utmanade varandra med varsitt cupcake-recept och jag fick äran att göra hennes underbart goda cookie dough cupcakes. Receptet som räcker till 12 stycken cupcakes,  hittar ni på engelska här! Glöm inte att följa @mykitchenstories.se på instagram om ni inte redan gör det ;D
 
Ingredienser (cookie dough):
110 g rumsvarmt smör
1 dl brunt farinsocker strö
1 tsk vaniljsocker
50 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad
2 dl vetemjöl
2 msk mjölk
 
Gör såhär:
1. Vispa ihop smör, farinsocker och vanilj till en fluffig smet. Blanda ner mörk choklad, vetemjöl och mjölk. Blanda dock inte för mycket då vi inte vill utveckla gluten eftersom kakdegen kommer att ätas rå.
2. Ställ kakdegen i kylskåpet tills du ska fylla dina cupcakes.
 
Ingredienser (chokladmuffins):
45 g rumsvarmt smör
0,75 dl rapsolja
1,25 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
0,5 tsk bikarbonat
1 nypa salt
1 tsk vaniljarom
1,5 dl mjölk (3 % fett, rumstemperatur)
1 msk snabbkaffe
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop smör, olja och strösocker till en fluffig smet.
3. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
4. I en annan skål, blanda ihop vetemjöl, kakao och bikarbonat. Sikta ner hälften av detta i smörfluffet och vänd försiktigt med en slickepott tills allt blandats väl.
5. Blanda ihop vaniljarom, snabbkaffe och mjölk. Tillsätt detta till smörsmeten tillsammans med saltet. Blanda väl.
6. Sikta sedan ner resten av de torra ingredienserna och blanda försiktigt tills allt blandats väl.
7. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem med 3/4.
8. Rulla kakdegen till bollar stora som enkronor och lägg en i varje muffinsform.
9. Grädda dina muffins i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
 
Ingredienser (swiss meringue buttercream):
3 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
2,25 dl strösocker
2 dl florsocker
300 g rumsvarmt smör
 
Gör såhär:
1. Vispa ihop vaniljsocker, äggvitor och strösocker över vattenbad i en värmetålig skål tills sockerkristallerna smält helt.
2. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa marängen till styva toppar.
3. Marängen är klar när den har nått rumstemperatur. Tillsätt då florsocker och fortsätt vispa en stund.
4. Klicka ner lite smör i taget i smeten samtidigt som du vispar på höghastighet. Frostingen är klar när du har fått en fluffig smet. Skulle den skära sig är det bara att fortsätta vispa tills den blir fluffig igen.
5. Dekorera dina muffins med frosting och den cookie dough som blev över.
 
---
 
Me and @amateurbaking on instagram challenged each other, each with a cupcake recipe and I was honored to make her wonderfully delicious cookie dough cupcakes. The recipe can be found here! Do not forget to follow @mykitchenstories.se on instagram if you are not already doing so ;D
Powered by Jasper Roberts - Blog