DIY: Cellophane Candy Cones

Snart vankas det stor fest hemma hos oss och då är dessa ursöta godiskoner i cellofan en rolig variant på den klassiska godispåsen! Förutom att de är billigare att göra sina egna än att köpa själv så kan man välja färg och mönster efter vilket färgtema man har på festen. Som ni ser så är det rosa och guld som kommer gälla på vår fest.
 
Denna tutorial gjorde jag en video på istället för att skriva en massa och ta bild. Hoppas ni gillar den! Ni får gärna prenumerera på min Youtube-kanal också då jag planerat in en massa spännande bak- och pysselvideos som kommer att komma upp där inom kort!
 

No bake strawberry cheesecake

Cheesecake är så gott men det är en vetenskap i sig ibland att få den helt perfekt och krämig. Då är no bake cheesecake ett snabbt och enkelt alternativ som aldrig går fel! Den ni ser på bilden är fylld med jordgubbar, smaksatt med vanilj och toppad med choklad!
 
Ingredienser (no bake strawberry cheesecake):
21 digestivekex
150 g smör
400 g färskost
3 dl vispgrädde
0,5 tsk äkta vaniljpulver
250 g färska jorgubbar
100 g mörk choklad och 50 g smör till chokladglasyren
 
Gör såhär:
1. Mixa kexen till fina smulor.
2. Smält smöret och tillsätt det till kexen. Blanda väl tills du får en formbar massa.
3. Täck botten av en bakform, med avtagbara kanter, med bakplåtspapper. Tryck ut kexmassan i botten på formen.
4. Skölj av jordgubbarna och klappa dem torra med hushållspapper. Skär av bladen av några jordgubbar så att de får en platt yta att stå på. Dela dem i två och fördela dem längs med kanten på formen.
5. Vispa ihop färskost, vispgrädde och vaniljpulver till en fluffig smet. Lägg smeten i formen över jordgubbarna och bre ut så att du får en jämn yta.
6. Låt cheesecaken stå i kyl i minst 30 minuter. .
7. Chokladglasyren gör du genom att smälta grovhackad mörk choklad och smör på svag värme tills allt smält helt. Häll över glasyren i en skål och låt stå i kylskåpet. Glasyren ska tjockna men fortfarande vara flytande när den är klar.
8. Ta bort kanterna på bakformen och dekorera sedan din cheesecake med chokladglasyr och de jordgubbar som du har kvar.
 
---
 
Cheesecake is such a delicious pastry  but it can sometimes be a science in itself to get it absolutely perfect and creamy. Then no bake cheesecake a quick and easy alternative that will never go wrong! The one you see in the pictures above is filled with strawberries, flavored with vanilla and topped with chocolate glaze!

Ingredients (no bake strawberry cheesecake):
21 digestive biscuits
150 g butter
400 g of cream cheese
1 cups whipping cream
0.5 tsp pure vanilla powder
250 g fresh jorgubbar
100 g dark chocolate 50 g butter to chocolate glaze

Do this:
1. Mix the biscuits to fine crumbs.
2. Melt the butter and add it to the biscuits. Mix well until you obtain a malleable mass.
3. Cover the bottom of a baking pan with removable edges with parchment paper. Press out the biscuit mass in the bottom of the baking pan.
4. Rinse the strawberries and pat them dry with paper towels. Cut the leaves of some strawberries so that they have a flat surface to stand on. Cut them in two and distribute them along the edge of the pan.
5. Whisk together cream cheese, whipped cream and vanilla powder to a fluffy batter. Add the mixture into the baking pan and spread the so you get a smooth surface.
6. Let the cheesecake stand in the refrigerator for 30 minutes. .
7. To make the chocolate glaze, melt the chopped chocolate and butter over low heat until everything have melted completely. Pour the glaze into a bowl and let stand in the refrigerator. Make sure to check on it every now and then. The icing is ready to use when it has thickened but still be liquid.
8. Remove the edges of the baking pan and then decorate your cheesecake with chocolate glaze and strawberries that you have left.

Banoffee Pie i glas

Märker ni att jag är helt frälst av dulche de leche? Den från Pampas Deli är bara så himla god och smakrik så jag vill ha den i allt jag bakar haha. Hoppas ni inte har tröttnat på dulche de leche recept för jag har massor mer i lager! Igår gjorde jag en snabb och enkel variant av Banoffee Pie som serveras i glas. Du behöver inte mer än 15 minuter för att slänga ihop den här efterrätten!
---
Have you noticed that I am completely in love with dulche de leche? The one from Pampas Deli are just so amazingly good and tasty so now I want it in everything I bake haha. Yesterday I made a quick and easy variant of Banoffee Pie, served in glasses. You do not need more than 15 minutes to throw together this dessert!
Receptet räcker till ca 3 portioner
 
Ingredienser (banoffee pie i glas):
50 g smör
7 digestivekex
1 dl valnötter
2 bananer
4 dl vispgrädde
riven choklad och bär till garnering
 
Gör såhär:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Mixa digestivekex och valnötter i en matberedare till fina smulor. Lägg det sen i en skål.
3. Tillsätt smöret och blanda väl.
3. Skiva bananerna och vispa upp grädden.
4. Ringla dulche de leche på insidan av glasen. Jag använde en spritspåse som jag klippte en liten öppning till för att få till det snyggt.
5. Lägg digestive- och smörkross i botten, sedan vispgrädde, skivade bananer, vispad grädde igen och till sist riven choklad och bär. Klart och kan ätas direkt!
 
---
 
Serves about 3 servings
 
Ingredients (banoffee pie in glass):
50 g butter
7 digestive biscuits
0,5 cup walnuts
2 bananas
1 cup Dulche de leche classic
4 cup heavy cream
grated chocolate and berries for garnish
 
Do this:
1. Melt the butter in a saucepan.
2. Mix digestive biscuits and walnuts in a food processor into fine crumbs. Put it in a bowl.
3. Add the butter and mix well.
3. Slice the bananas and whisk the cream.
4. Drizzle Dulche de leche on the inside of the glasses. I used a piping bag which I cut a small opening to to get to it nicely.
5. Add the butter crumble to the bottom, then whipped cream, sliced bananas, whipped cream again, and finally grated chocolate and berries. Done and can be eaten right away!

DIY: Letter banner

Det är så många som har frågat mig hur jag gjorde letter bannern till förra årets heta Caring Hearts event och nu fick jag äntligen tid över för att göra en ordentlig tutorial. Idag gjorde jag en till köket! Ovansidan av byrån som vi har i köket har jag stora planer för. Det ska bli ett så kallat coffee corner där gäster själva kan välja te och kaffe osv. Vad passar då inte bättre än denna letter banner ovanför där det står "Eat, drink, enjoy!". Hursomhelst, dags att förklara hur man gör en sånhär!
 
Materialet som du behöver är först och främst ett stort ark i tjockare papper i den färg som du vill att din letter banner ska vara i. Sånna går att köpa i de flesta hobbyaffärer. Sen behöver du jungfruben i samma färg, dator, blyertspenna, sax, lim och vanliga utskriftspapper.
 
Börja med att öppna ett bildredigeringsprogram som paint, photoshop eller liknande. Word går också bra. Poängen är att du ska välja den fontstil du vill ha på din letter banner, skriva bokstav för bokstav i stor storlek och sedan kalkera av detta på ett vanligt utskriftspapper med hjälp av en blyertspenna. Att kalkera betyder alltså att du lägger ett tunt, lite genomskinnligt papper (såsom vanliga utskriftspapper är) på skärmen med högsta ljusstyrka och följer konturerna med pennan så att du får en likadan bokstav på pappret som du har lagt upp på datorn.
 
När du har gjort detta för alla bokstäver som du behöver för din letter banner så har du alltså skapat bokstavsmallar för att kunna klippa ut dem i det tjockare pappret. Sånna här tjockare papper brukar ha en skrovlig och en lite slätare sida. Det viktiga här är att du ritar upp bokstäverna med hjälp av mallarna på den skrovliga sidan och att du vänder mallen så att bokstaven är åt FEL håll när du ritar av den. På så sätt så får du den släta fina sidan att synas utan blyertsstreck när du hänger upp den.
 
Förutom bokstäverna och eventuella figurer så behöver du också klippa ut avlånga rektanglar för varje bokstav plus en extra för varje sida av din letter banner som du kan hänga upp den i. Med hjälp av limmet, limmar du på bokstaven på en avlång rektangel. Använd så lite lim som möjligt för att det ska torka snabbt och du får en fin finish. Du behöver endast limma precis längst upp på bokstaven, så mycket av bokstaven som möjligt ska hänga nedanför rektangeln så att man ser vad det står sen.
 
Nu till det sista steget: Att binda ihop alla bokstäver till det eller de orden som du vill göra. På varje sida om en avlång triangel så gör du ett litet litet hål med hjälp av t.ex en sax. Hellre för litet än för stort. Genom det här hålet och hålet för bokstaven som kommer efter ska du trä jungfrubenen och vika upp benen så att bokstäverna sammanlänkas. När du har satt ihop alla bokstäver så är det bara att sätta upp den. Vanlig tejp går bra men washitejp funkar allra bäst!

Fudge Malteasers Brownie med Dulche de Leche

Idag har det vart riktigt varmt och vad passar då inte bättre än en krämig fudge brownie toppas med svalkande glass och underbart god dulche de leche från Pampas Deli? Hela konceptet med krämighet, krrispighet, salt och sött är en underbar smaksensation som är svår att tacka nej till. Baka den kvällen innan den ska serveras och låt den vila i kylskåpet över natten för perfektion! Det här receptet bakas i en form på 15x25 cm och räcker till 8 bitar.
 
Ingredienser (fudge malteasers brownie):
150 g osaltat smör
200 g mörk choklad
2.5 dl strösocker
0.5 dl kakao
0.5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1.75 dl Vetemjöl
100 g Malteasers
gräddglass och Pampas Deli dulche de leche baking till garnering
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smält den mörka chokladen i micro eller över vattenbad.
3. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
3. Tillsätt strösocker, kakao, smält mörk choklad, salt, vaniljsocker och blanda ihop.
4. Vispa ner ett ägg i taget.
5. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.
6. Täck en bakform med storlek 15x25 cm med bakplåtspapper och häll ner smeten.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Lägg på malteasers på toppen av brownien medan den fortfarande är varm.
8. Godast är brownien när den får vila i kylskåpet över natten. Serveras med glass och dulche de leche.
 
---
 
Is there anything better than a creamy fudge brownie topped with cool ice cream and wonderful good Dulche de leche from the Pampas Deli? Not in my oppinion. The whole concept of creaminess, crispyness, salty and sweet is a wonderful taste sensation that is hard to refuse. Bake it the night before it is to be served and let it rest in the refrigerator overnight for perfection! This recipe is baked in a baking pan of 15x25 cm and serves 8 pieces.

Ingredients (malteasers fudge brownie):
150 g unsalted butter
200g dark chocolate
1 cup granulated sugar
0,25 cup cocoa
0.5 tsp salt
1 tsp vanilla
2 eggs
0,75 cups flour
100 g malteasers
ice cream and Pampas Deli Dulche de leche baking for garnish
 
Do this:
1. Preheat the oven to 320 F.
2. Melt the dark chocolate in the microwave or over a water bath.
3. Melt the butter over low heat. Pour into a bowl.
3. Add the granulated sugar, cocoa powder, melted dark chocolate, salt, vanilla sugar and mix together.
4. Whisk in one egg at a time.
5. Finally add flour and mix to a smooth batter.
6. Coat a baking pan with size 15x25 cm with baking paper and pour the batter into it.
7. Bake in middle of oven for about 25-30 minutes. Add the malteasers on top of the brownie while it's still hot.
8. The brownie is the tastiestwhen resting in the refrigerator overnight. Served with ice cream and Dulche de leche.
Powered by Jasper Roberts - Blog