Citrontryfflar med vit choklad

Det bästa godiset är väl ändå det hemmagjorda godiset. Jag har aldrig varit mycket för lösgodis, klarar knappt av en tugga men bakverk har jag inga problem med. Därför passar det extra bra för mig att göra godis hemma själv, då kan jag själv bestämma hur sötsliskiga dem ska vara.
De här citrontryfflarna med vit choklad är perfekta för alla oss som inte gillar allt för sött godis. De är fräscha och syrliga men har samtidigt en söt smak av vit choklad.
Receptet räcker till ca 10 stycken.
 
Ingredienser:
100 g vit choklad
75 g smör
3 msk vispgrädde
rivet skal från 1 citron
florsocker för garnering
 
Gör såhär:
1. Grovhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig skål tillsammans med smör och vispgrädde. Smält alltsammans i micro med 30 sekundersintervaller, blanda mellan, tills du får en fin och jämn smet.
2. Tillsätt rivet skal från en citron. Blanda och låt tryffelsmeten stelna i kylskåpet i minst 2 timmar.
3. Använd en sked för att skopa upp jämnstora tryffelbollar. Rulla till en jämn form med hjälp av händerna och rulla dem sedan i florsocker.
4. Kan serveras direkt men förvaras annars i kylskåpet!
 
UPPDATERING 4/12/2016: Det har visat sig att vissa chokladsorter inte funkar lika bra för detta recept. De märken som säkert fungerar är Lidls vita choklad (Fin caré, 100g), Marabous vita choklad, ICAs vita choklad och Odenses vita choklad. Skillnaden mellan dessa och andra märken är att de innehåller vasslepulver och/eller gräddpulver.
Powered by Jasper Roberts - Blog