Jordgubbskladdkaka

I veckan fick jag hem lite olika prover från Chokladkompaniet som nyligen har lanserat finchoklad i lösvikt i olika smaker, vilket passar perfekt för bakning. Idag testade jag att baka med deras jordgubbschoklad vilket resulterade i en ljuvlig jordgubbskladdkaka med kokos!
Den här kladdkakan med jordgubbssmak är perfekt när man vill testa något annat än den klassiska mörka kladdkakan. Följer du mitt recept passar det allra bäst med en form med avtagbara kanter som har en diameter på 20 cm och som vanligt är kladdkakor allra allra godast när den fått stå i kylskåpet över natten.
Med lite kokosflingor i smeten får du en underbar smak och textur på kladdkakan. Föredrar du syrlighet i lite sötare bakverk kan jag varmt rekommendera att även ha i lite rivet citronskal i smeten. Jordgubb, kokos och citron - kan inte bli bättre!
 
Ingredienser:
100 g jordgubbschoklad
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl kokosflingor
2,5 dl vetemjöl
 
ev. 1 krm röd pastafärg
florsocker, jordgubbar och grädde till garnering
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält jordgubbschokladen i micro eller över vattenbad.
3. Smält smöret i micro eller över vattenbad.
4. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
5. Tillsätt smält smör, smält choklad och resten av ingredienserna och vispa försiktigt ihop till en jämn smet för hand.
6. För lite roligare färg kan du ha i pyttelite röd pastafärg. Blanda tills du får en jämn färg i hela smeten.
7. Häll upp smeten i en form och grädda jordgubbskladdkakan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
8. Låt kakan svalna helt i kylskåpet innan servering.
Powered by Jasper Roberts - Blog