Toscabrownie

Ni vet nog redan vid det här laget hur mycket jag älskar sega brownies. Senaste tillskottet i min fudge brownie familj är denna goding med en riktigt god chokladtosca-topping. Tuggmotståndet från nötterna och den knäckiga toscan gör den här brownieupplevelsen till rena drömmen. På riktigt, ni måste prova! Hade det inte varit för att jag är utomlands just nu så hade jag bakat en till sats på studs.
 
Receptet bakade jag i en  rektangulär form med måtten15x22 cm, vilket gav ca 8 ordentliga bitar.
 
Ingredienser (fudge brownie):
150 g smör
2,75 dl strösocker
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1,75 dl vetemjöl
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
3. Tillsätt strösocker, kakao, vaniljsocker och blanda ihop.
4. Blanda försiktigt ner ett ägg i taget.
5. Tillsätt till sist vetemjöl och vänd försiktigt med en slickepott till en slät smet.
6. Täck en bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du toppar med chokladtoscan.
 
Ingredienser (chokladtosca med mandel):
75 g smör
0,75 dl strösocker
1 msk mörk sirap
1 msk vetemjöl
1 msk kakao
1 msk mjölk
175 g sötmandel
 
Gör såhär:
1. Hacka sötmandeln i grova bitar.
2. Blanda alla ingredienser förutom sötmandeln i en kastrull. Låt koka upp och sjud 1 minut.
3. Blanda ner den grovhackade sötmandeln i kastrullen och fördela toscan över brownien. Låt stelna i kylskåpet innan servering.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
S'mores kladdkaka
Finalist i svenska matbloggspriset folkets val
Banan- och karamellgalette
#1 - Josefin

Heej! Tack för en underbar blogg!!
Om man ska göra denna i en rund springform, vilket mått tror du blir bäst då?

Svar: Hej! Tack själv för din kommentar <3 Tror att en rund form på 20-23 cm i diameter blir bäst. Kram!
Camilla

#2 - Josefine

Det ser riktigt gott ut!

#3 - Madeliene

Åh gud vad gott! :)

Powered by Jasper Roberts - Blog