Segfrasiga äppelrutor

Jag är inte riktigt mätt på att baka på äpplen än. Man måste ju passa på när det är säsong! Den här gången blev det riktigt goda äppelrutor med en frasig utsida och en seg insida. Lite som brownies utan choklad. Det kanske inte riktigt är säsong för glass men de här äppelrutorna smakade sååå bra med en ordentlig kula vaniljglass. De försvann verkligen i ett nafs!
 
Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 40x30 cm, vilket ger ca 16 bitar.
 
Ingredienser:
2 medelstora äpplen
2 msk citronsaft
200 g smör
2 dl strösocker
1 dl mörk sirap
2 stora ägg
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
0,5 tsk malen kanel
3,5 dl vetemjöl
 
1 msk malen kanel + 1 msk strösocker till garnering.
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader och täck formen med bakplåtspapper.
2. Skala och kärna ur äpplena. Skiva i tunna klyftor och häll citronsaft över dem. Ställ åt sidan.
3. Smält smöret i kastrull eller microvågsugn och blanda ihop till en jämn smet tillsammans med resten av ingredienserna. Bara precis så att allt går ihop.
4. Häll upp smeten i formen och tryck ner äppelskivorna i smeten.
5. Pudra kakan med kanel och strösocker innan du lägger den i mitten av ugnen för att gräddas i 25-30 minuter.
 
Kan serveras direkt men smakar helt fantastiskt efter en natt i kylskåpet.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
S'mores kladdkaka
Finalist i svenska matbloggspriset folkets val
Banan- och karamellgalette
#1 - Josefine

Åh, så gott!

#2 - Anonym

Ser riktigt smaskigt ut! Måste absolut provas snart!

Powered by Jasper Roberts - Blog