Vegansk chokladfondant

Ni anar inte hur LYCKLIG jag är över dagens recept. Jag kommer aldrig göra vanlig chokladfondant igen. För den här veganska chokladfondanten är typ det godaste jag ätit. Perfekt kladdig, perfekt rinnig och en fantastiskt rik chokladmak. All denna härlighet utan animaliska produkter, vitt socker eller gluten. Och nu när det finns så bra utbud på veganska glassar är ju den där kulan med vaniljglass inget problem att fixa. Hur bra? Receptet ger 4 st veganska chokladfondanter.
 
Jag vill också påminna er om att inte glömma att nominera era favoritbloggar inom matlagning och bakning i det svenska matbloggspriset 2017. Förra året hade jag äran att vinna bästa bak- och dessertblogg och det betydde oerhört mycket för mig och var en fantastisk bekräftelse efter allt hårt arbete jag lägger ner med min blogg och instagram med att ta fram nya spännande recept och idéer. Bland dem jag nominerar i år finns bästa Tuvessonskan och Scandinavian Wellness. Det är det som är så härligt, man kan nominera hur många bloggar man vill! Så se till att nominera era favoritbloggar HÄR!
 
Ingredienser:
100 g vegansk mörk choklad
2 msk kokosolja
1 nypa äkta vaniljpulver
2,5 dl mandelmjöl
1,75 dl kokossocker
1 nypa salt
1,25 dl kakao
1 dl mandel- eller sojamjölk
4 mörka veganska chokladbitar
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj 4 formar med kokosolja och täck i kakao.
3. Grovhacka den mörka chokladen och smält försiktigt ihop med kokosoljan i microvågsugn. Värm 20-30 sekunder åt gången och blanda mellan för att inte riskera att bränna chokladen.
4. Blanda ihop vaniljpulver, mandelmjöl, kokossocker, salt och kakao i en bunke. Tillsätt den smälta chokladen och mandel- eller soja mjölk. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
5. Smeten är vid det här laget ganska tjock i konsistensen. Fördela den i formarna och tryck ner chokladbitarna i varje form. Inte hela vägen ner, utan typ till mitten. Se till att gömma den under smeten.
6. Grädda dina chokladfondanter i mitten av ugnen i 12-14 minuter. Låt dem svalna i någon minut innan du vänder upp dem på tallrikar och serverar.
 
Tips är att dra med en kniv längs med kanten för att lossa chokladfondanten lite från formen innan du vänder den för att få en snygg servering och inte avslöja den rinniga chokladgömman.
 


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
S'mores kladdkaka
Finalist i svenska matbloggspriset folkets val
Banan- och karamellgalette
#1 - Josefine

Ååh, så gott med chokladfontant!

#2 - Mirjeta

Men du förtjänar verkligen att vinna. Så som du inspirerar. För att du delar med dig. Låt oss hjälpa dig vinna!

Svar: ❤️❤️❤️
Camilla

#3 - Isabell Hedberg

Men åh så gott! Det måste jag prova att göra, tack för receptet!

Svar: Tack själv :) <3
Camilla

Powered by Jasper Roberts - Blog