Kycklinggryta

Allra oftast gör kombinationen av engagerad morsa, studentliv och jobb att tiden i köket är kortvarig när lunch eller middag ska lagas samtidigt som maten behöver vara näringsrik och god. Därför har jag alltid några snabba recept på lager i huvudet som jag kan ta fram när tiden är knapp. Den här kycklinggrytan på kokosmjölk med curry, broccoli och morötter är en av dem rätterna och en stor favorit här hemma!
 
Märks det att jag älskar det asiatiska kökets smaker? Kan inte få nog! I den här grytan får grönsakerna en härlig krispighet som påminner om wook vilket är perfekt för de barn som inte gillar råa grönsaker (min dotter haha <3). Vill jag lyxa till det lite så brukar jag toppa med rostade cashewnötter.
 
Ingredienser:
600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 purjolök
olivolja till stekning
1 broccolibukett
1 stor morot
2 msk yellow curry kryddmix
1 burk kokosmjölk à 400 ml
jasminris eller bulgur som tillbehör
 
Gör såhär:
1. Skala, skölj och hacka gul lök och purjolök.
2. Skär kycklingfilen i tärningar.
3. Ta fram en tjockbottnad kastrull eller stekpanna och häll i olivolja, jag brukar höfta men jag tror att 1-2 msk blir lagom.
4. Sätt spisen på högsta värmen, när oljan blivit varm sänker du värmen till hälften och har i gul lök och purjolök som du sakta fräser tills de blir mjuka.
5. Tillsätt kycklingtärningarna och yellowcurry och rör då och då tills kycklingen nästan är helt tillagad.
6. Skölj och skiva broccoli och morot. Ha i dessa i grytan också och fortsätt rör om i ca 5 min.
7. Till sist häller du i kokosmjölken och rör om tills allt blandats ordentligt. Egentligen är grytan färdig att ätas nu men har jag tid så brukar jag stänga av spisen men låta grytan stå kvar i några minuter.
Powered by Jasper Roberts - Blog