Peanut fudge brownie

Som många andra dagar så blev jag riktigt sugen på choklad mitt i tentaskrivandet och då fick det blir denna härlighet. En fudge brownie med tryffelglasyr toppad med salta jordnötter. Grundreceptet är hämtat härifrån.
 
Ingredienser (tryffel):
150 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
 
Gör såhär:
1. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
2. Värm upp grädden och dra bort från plattan precis innan den börjat koka upp och häll den över chokladen.
3. Blanda försiktigt med slickepott eller träslev tills all choklad smält helt.
4. Plasta in skålen och låt den vila i rumstemperatur tills det är dags att bre tryffeln över brownien.
 
Ingredienser (brownie):
150 g smör
2,75 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
3. Tillsätt strösocker, kakao, salt, vaniljsocker och blanda ihop.
4. Vispa ner ett ägg i taget.
5. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.
6. Täck en bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt innan du brer på tryffeln.
8. Toppa med salta jordnötter.
Powered by Jasper Roberts - Blog