Cheesecake-pannkakor med jordgubbar

Äntligen lördag! Vilket för mig betyder sovmorgon och lite lyxigare frukost. Idag blev det lite hälsosammare cheesecake pannkakor med jorgubbar som jag lyxade till med garnering på jordgubbar, kokoschips och flytande honung. Det blev verkligen den bästa av två världar: cheesecake + pannkakor = sant! Riktigt gott och fräscht! Det här receptet räcker till 4 portioner.
 
Vill ni ha en färdig inköpslista att klicka hem för detta recept är det bara att kika in på Mathem.se!
 
Ingredienser (cheesecake pannkakor med jordgubbar):
5 dl havregryn
2 tsk bakpulver
560 g färskost naturell
2 st bananer
4 st ägg
2 tsk vaniljpulver
4 dl färska jordgubbar
smör till stekning.
 
Gör såhär:
1. Mixa ihop alla ingredienser förutom jordgubbarna i en mixer till en slät smet.
2. Skölj jordgubbarna och dela i mindre bitar.
3. Stek pannkakorna i smör på medelvärme. Häll smet i stekpannan och toppa med jordgubb. Vänd pannkakan när det börjar bildas bubblor på ytan.
 
---
 
Finally saturday! For me, that means sleeping a bit more and having a great breakfast. Today I made healthier cheesecake pancakes with strawberries garnished with strawberries, coconut chips and honey. These pancakes really are a combination of two delicious worlds: cheesecake + pancakes = love! Really tasty and fresh! This recipe is enough for 4 servings.

Ingredients (cheesecake pancakes with strawberries):
5 dl rolled oats
2 teaspoons baking powder
560 g plain cream cheese
2 bananas
4 eggs
2 tsp vanilla powder
4 dl fresh strawberries

butter for frying.
 
Do this:
1. Mix together all ingredients except the strawberries in a blender until smooth.
2. Rinse the strawberries and cut into smaller pieces.
3. Fry the pancakes in butter over medium heat. Pour the batter into the pan and top with strawberries. Turn the pancake when it begins to form bubbles on the surface.
Powered by Jasper Roberts - Blog