Saftiga halloncupcakes med vit chokladfrosting

Häromdagen fick jag hem en massa fint från My Perfect Day som jag längtat så himla mycket efter att få baka med. Den här gången blev det cupcakes med en super saftig hallonmuffins och en riktigt fluffig och god vit chokladfrosting i söta prickiga muffinsformar. Och cupcake toppers:en är ju så himla roliga! Perfekt om man ska bjuda på bakverk till fest!
Frostingen som jag använde den här gången är ett helt nytt recept som jag är helt förälskad i. Den innehåller inget smör vilket är prio nummer 1 för mig då jag egentligen inte är ett så stort fan av t.ex smörkräm. Grundreceptet hittade jag på Facebook men innehåller gelatin och jag har därför korrigerat det så att det görs med agar agar istället. Enda viktiga är att den behöver föreberedas kvällen innan.
 
Receptet räcker till 12 stycken smarriga cupcakes.
 
Ingredienser (vit chokladfrosting):
125 g vit choklad
4 dl vispgrädde
0,5 tsk agar agar pulver
 
Gör såhär:
1. Finhacka den vita chokladen.
2. Häll upp vispgrädden i en kastrull och låt sjuda på svagvärme. Den får inte koka så håll ett öga på den hela tiden!
3. När grädden har blivit varm tillsätter du agar agar pulver och rör om tills pulvret smält in helt i grädden.
4. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt den vita chokladen. Rör om tills chokladen smält helt.
5. Häll över frostingen i en skål, plasta in och låt stå i kylen över natten eller minst 4 timmar.
6. Vispa upp till en riktigt fluffig frosting när du vill använda den och dekorera dina cupcakes med den!
 
Ingredienser (hallonmuffins):
25 g smör
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
1 ägg
2 dl frysta, otinade hallon
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
3. Blanda vetemjöl, strösocker, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt det smälta smöret och blanda.
4. I en annan skål vispar du ihop ägg och mjölk. Häll sedan ner detta i vetemjölet under omrörning.
5. Ha till sist i frysta hallon och blanda försiktigt.
6. Fördela smeten i muffinsformat och grädda dem i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått fin färg.
7. Låt muffinsen svalna helt innan du dekorerar med frosting.
 
---
 
Serves 12 delicious cupcakes

Ingredients (white chocolate frosting):
125 g white chocolate
1,5 cup heavy cream
0.5 tsp agar agar powder

Do this:
1. Finely chop the white chocolate.
2. Pour the cream into a saucepan and simmer over low heat. It must not boil, so keep an eye on it all the time!
3. When the cream has become hot, add the agar agar powder and stir until the powder is completely melted into the cream.
4. Remove the pan from the heat and add the white chocolate. Stir until chocolate is completely melted.
5. Pour the frosting in a bowl, wrap with plastic and let stand in the refrigerator overnight or at least 4 hours.
6. Whip up when you want to use and decorate your cupcakes with it!

Ingredients (raspberry muffins):
25 g butter
1,75 cups flour
1 cups granulated sugar
1 pinch of salt
2 teaspoons baking powder
0,5 cups milk
1 egg
0,5 cups frozen raspberries

Do this:
1. Preheat the oven to 437 F.
2. Melt the butter in a saucepan. Put aside.
3. Mix flour, granulated sugar, salt and baking powder in a bowl. Add the melted butter and mix.
4. In another bowl, whisk together egg and milk. Then pour this down in the flour, stirring.
5. Finally add in the frozen raspberries and mix gently.
6. Distribute the batter into cupcake cases and bake in middle of oven for about 20 minutes or until golden brown.
7. Let the muffins cool completely before decorating with frosting.
Powered by Jasper Roberts - Blog